Ugnsbakad fisk med spenat och svart råris

Serverar: 4 portioner

Prova det svarta eller röda råriset! Eller ät vad du har hemma till denna saftiga fiskrätt. Annars föredrar jag alltid potatis eller linser till fisk - men detta funkar. Då riset fräses på funkar det med gårdagens kokta ris, förvarat i kyl över natten.

Ingredienser

  • 600 g torskfilé eller annan vit fisk
  • 1 dl grädde
  • 200 g fryst spenat
  • Salt
  • Peppar
  • 100 g riven parmesanost
  • 2 morötter
  • Olivolja
  • 2½ dl svart råris, eller rött
  • 1 citron, rivet skal av
  • ½ dl klippt gräslök
  • Instruktioner

    1. Koka råriset enligt anvisning på förpackningen (ca 30 min). Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Koka upp grädde och spenat i en kastrull, låt koka ihop några minuter. Smaka av med salt och peppar.
    3. Lägg torskfiléerna i en ugnsfast form och fördela spenatsåsen över. Riv färsk parmesan och lägg ovanpå. Ställ in i ugnen ca 25 minuter.
    4. Skala och slanta morötterna. Häll olivolja i en stekpanna och lägg i morötter, kokt råris och rivet citronskal. Blanda om och låt bli varmt. Smaka av med salt och peppar. Strö över klippt gräslök.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben