Ugnsbakad kyckling med dinkelsallad och örtcréme

Serverar: 4 portioner

En jättegod GI- kycklingrätt som serveras kall eller varm tillsammans med örtcrémen.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk torkade örter tex. basilika, oregano, salladskrydda
  • 1 msk balsamico
  • 1 msk sojasås
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 2 msk olivolja
  • Dinkelsallad
  • 3 dl dinkelris
  • ½ rödlök
  • 8 soltorkade tomater i olja
  • ½ kruka basilika
  • ½ dl olivolja
  • ½ dl ajvar relish
  • 1 burk svarta oliver
  • 1 dl hackad färsk bladpersilja
  • 1 ask körsbärstomater, 250 g
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Rucola och örtcréme
  • 50 g rucolasallad
  • 1 knippe dill
  • 2 knippe bladpersilja
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 msk majonnäs
  • 1 citron
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Tillbehör
  • 1 dl blandade frön tex. solros, pumpa, sesam
  • 70 g färsk rucola
  • Instruktioner

    1. Skölj dinkelvetet och koka enligt anvisning på förpackningen, ca 45 minuter. Skala rödlöken och finhacka den. Strimla de soltorkade tomaterna, hacka basilikan och dela körsbärstomaterna. Häll i olivolja eller oljan från de soltorkade tomaterna i en skål. Lägg alla ingredienser och blanda om väl. Smaka av med salt och peppar.
    2. Sätt ugnen på 175 grader. Dela kycklingfiléerna i 3 bitar och lägg på en ugnsplåt. Skala och finhacka vitlök. Tillsätt vitlök, örter, balsamico, soja, olja, salt och peppar över kycklingen. Blanda om och ugnsbaka i ca 20 minuter.
    3. Lägg alla ingredienser till rucolacrémen i en matberedare. Mixa i någon minut och smaka av med salt och peppar.
    4. Servera dinkelsallad med kycklingfilé, örtcréme, rucola och lite frön på toppen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben