Ugnsbakad lax med grönsaker.

Serverar: 4 portioner

Tid: 35 minuter

Den är jätteenkel att göra och smakar som den godaste restaurangmat. En perfekt bjudmat med allt i en form.

Ingredienser

  • 500 g laxfile
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 3 paprikor, gul och röd
  • 8 potatisar
  • 1 squash
  • 2 rödlökar
  • 2-3 msk olivolja
  • 1-2 msk äppelcidervinäger
  • 50 g smör
  • 1 dl hackad dill
  • 1 msk pressad Citron
  • Ugn 225 grader
  • Instruktioner

    1. Dela, kärna ur och skär paprikorna i bitar. Skala potatisen och skär den och squashen i grova tärningar. Skala och klyfta löken.
    2. Blanda potatis och lök med oljan, vinägern, salt och peppar och lägg i en form, blanda. Baka potatis och löken 10 min i ugnen. Lägg paprika och squash över potatisen och baka ytterligare 10 min.
    3. Lägg på laxen delad i portionsbitar och krydda med salt och peppar. Baka i 10 - 15 min, så du ser att laxen är färdig. Rör ihop smör, dill och citronsaft till ett kryddsmör. Klicka på laxen vid servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    EKC6150 16 januari 2012

    Idag har jag provlagat och ätit den som lunch. Jättegott och absolut supersmidigt att laga till. Det här kan man absolut laga som bjudrätt när det kommer gäster. Tack för receptet Mvh Jocke

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben