Denna rätt är busenkel att göra men är garanterat god.
Ingredienser
250 gram blomkål
250 gram broccoli
250 gram morötter
1 gul lök
1 pkt bacon
4 laxbitar (portionslax)
2 - 3 msk parmesanost
1 citron i klyftor
Instruktioner
Skala och slanta morötterna och koka dem i lättsaltat vatten ca 2-3 min
skär baconet i strimlor och bryn det i en stekpanna tillsammans med grovt hackad lök
Lägg alla grönsakerna i en ugnfast form
blanda i baconet/löken
salta och peppra från kvarnen
Lägg laxskivorna på grönsaksbädden
salta fisken
strö över parmesanosten
baka allt i ugnen i ca 175 grader i ca 20 min (eller tills fisken är genomstekt)
Servera direkt i formen med ev. kokt potatis och citronklyftor
Obs. Grönsaksbädden kan varieras efter tillgång
En enkel variant på detta är att lägga fisken i botten på en eldfast form. Täck fisken med bladspenat
Täck allt sammans med ett tjockt lager skivad eller riven parmesanost och grädda i ugnen tills fiken är klar