Ugnsbakad lax på grönsaksbädd

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Denna rätt är busenkel att göra men är garanterat god.

Ingredienser

  • 250 gram blomkål
  • 250 gram broccoli
  • 250 gram morötter
  • 1 gul lök
  • 1 pkt bacon
  • 4 laxbitar (portionslax)
  • 2 - 3 msk parmesanost
  • 1 citron i klyftor
  • Instruktioner

    1. Skala och slanta morötterna och koka dem i lättsaltat vatten ca 2-3 min skär baconet i strimlor och bryn det i en stekpanna tillsammans med grovt hackad lök Lägg alla grönsakerna i en ugnfast form blanda i baconet/löken salta och peppra från kvarnen Lägg laxskivorna på grönsaksbädden salta fisken strö över parmesanosten
    2. baka allt i ugnen i ca 175 grader i ca 20 min (eller tills fisken är genomstekt)
    3. Servera direkt i formen med ev. kokt potatis och citronklyftor
    4. Obs. Grönsaksbädden kan varieras efter tillgång
    5. En enkel variant på detta är att lägga fisken i botten på en eldfast form. Täck fisken med bladspenat Täck allt sammans med ett tjockt lager skivad eller riven parmesanost och grädda i ugnen tills fiken är klar

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben