Ugnsbakad lax på spenatbädd

Serverar: 4 portioner

Superenkel lax med grädde och parmesanost. Den sköter sig själv i ugnen och är klar inom en halvtimme.

Ingredienser

  • 800 g färsk lax utan skinn och ben, gärna mittbiten
  • 200 g färsk bladspenat
  • 150 g färsk parmesanost
  • 3 dl vispgrädde
  • Salt
  • Peppar
  • 1 tsk smör till formen
  • Instruktioner

    1. Ugn 175 grader.
    2. Ta bort stjälkarna från spenaten och skölj, låt rinna av.
    3. Smöra en eldfast form och salta och peppra lite i botten på den.
    4. Skiva eller riv parmesanosten grovt.
    5. Salta och peppra laxen.
    6. Lägg bladspenaten i mitten på formen och placera laxbiten ovanpå. Lägg osten på fisken och häll grädden runt om.
    7. Ställ in formen i varm ugn och baka laxen i cirka 20 minuter. Kolla försiktigt i mitten på laxen att den är klar innan den tas ut.
    8. Servera med kokt potatis eller pressad potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    jassi 27 maj 2008

    Har prövar något liknande men med fryst bladspenat som jag blansherade, går säkerligen lika bra. Det är gott att servera med Quinoa till. Rekomenderas varmt

    JohannaBoman 19 augusti 2008

    Kanongott recept hela familjen äter det trots att de i vanliga fall inte gillar lax

    sinvia 4 december 2008

    Supergod mat! Hela familjen älskade det :) Smulade ner en fiskbuljongtärning och använde västerbottensost istället, gick alldeles utmärkt!

    Anna-Malin 24 november 2010

    Ja, detta blev gott! Snabbt och enkelt att tillaga dessutom.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben