Enkelt och jättegott recept som jag fick från vår lokalradio.
Ingredienser
4 laxfilébitar
6-8 msk grönmögelost, t.ex gorgonzola
Salt
Olja för pensling
1 dl torr sherry
1 grönsaksbuljongtärning
2 dl crème fraiche
1 dl finhackad dill
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg filéerna i en ugnsfast form. Gör ett snitt längs varje filé och fyll skåran med ost. Salta lätt och pensla med olja. Sätt in i ugnen ca 20 minuter.
Såsen:
Koka sherryn och buljongtärningen tills hälften av vätskan återstår. Tillsätt crème fraiche och koka ytterligare någon minut. Tillsätt dillen.
Tips: Gör gärna dubbelt så mycket sås. Den går åt.
Visst var det en mördande god sås. Tack för receptet !! Kommer att göra denna rätt många gånger till. Kram sivan52
Verkligen supergott!