Ugnsbakad laxfilè med mördande god sås.

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Enkelt och jättegott recept som jag fick från vår lokalradio.

Ingredienser

  • 4 laxfilébitar
  • 6-8 msk grönmögelost, t.ex gorgonzola
  • Salt
  • Olja för pensling
  • 1 dl torr sherry
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl finhackad dill
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Lägg filéerna i en ugnsfast form. Gör ett snitt längs varje filé och fyll skåran med ost. Salta lätt och pensla med olja. Sätt in i ugnen ca 20 minuter.
    3. Såsen: Koka sherryn och buljongtärningen tills hälften av vätskan återstår. Tillsätt crème fraiche och koka ytterligare någon minut. Tillsätt dillen.
    4. Tips: Gör gärna dubbelt så mycket sås. Den går åt.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    4
    100

    Kommentarer (2)

    sivan52 31 augusti 2008

    Visst var det en mördande god sås. Tack för receptet !! Kommer att göra denna rätt många gånger till. Kram sivan52

    anstry69 8 november 2008

    Verkligen supergott!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben