Ugnsbakad lök

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Världen bästa ugnsbakade lök enligt Jamie Oliver, jag håller med! Lite omständig att göra men riktigt god och matig som tex. förrätt eller tillbehör.

Ingredienser

  • 4 stora silverlökar el . gula lökar , skalade
  • olivolja
  • 2 vitlöksklyftor , finhackade
  • 4 kvistar färsk rosmarin
  • 8 msk vispgrädde
  • ett par nävar riven parmesan
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • 4 skivor bacon
  • Instruktioner

    1. Koka löken mjuk i 15 min. Häll av vattnet, låt den svalna. Skär bort toppen och gröp ur varje lök försiktigt med en kniv. Hacka det urlyfta.
    2. Värm ugnen till 200 grader. Fräs upp vitlöken, lökhacket och lite hackade rosmarinblad i olivolja tills allt är mjukt. Häll på grädden, dra av värmen. Rör i parmesan, salta och peppra.
    3. Linda en skiva bacon vid överkanten på varje lök och fäst den med en rosmarinkvist eller en tandpetare. Lägg lökarna i en långpanna och fyll dem med fräset. Strö parmesan ovanpå. Baka i ugnen i ca 25 min.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    4
    100

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Vitlök
    Vitlök - älskad och hatad. Oavsett vilket är den på många sätt välg...

    Välgörande vitlök
    Vitlök - älskad och hatad. Oavsett vilket är den på många sätt välg...

    Potatis - möjligheternas rotfrukt
    Potatis har fått oförtjänt dåligt rykte de senaste åren. Hederlig pota...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben