Ugnsbakade äpplen med marshmallowmaräng

Serverar: 4 portioner

Enkel, god och vacker efterrätt som även kan göras som en vanlig paj i en stor ugnsform.

Ingredienser

  • 4 äpplen
  • 4 tsk socker
  • 2 dl minimarshmallows
  • Mandelspån
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Skala äpplena och skär dem i mindre bitar. Fördela äppelbitarna i ugnsfasta glas eller formar. Strö över sockret.
    3. Ställ in glasen i nedre delen av ugnen och grädda tills bitarna känns mjuka, ca 15 minuter. Ta därefter ut dem och låt dem svalna något.
    4. Höj ugnsvärmen till 225 grader och ställ in på övervärme.
    5. Fördela marshmallows ovanpå äppelbitarna och strö över flagad mandel. Ställ åter in glasen i mitten av ugnen och grädda 3-5 minuter, eller tills marängen har fått svagt gyllenbrun färg. Passa noga så att de inte blir brända. Servera genast!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben