Ugnsgratinerad falukorv med pepparrotsvinägrett

Serverar: 4 portioner

½ falukorvsring med potatisklyftor och även klyftade tomater, äpplen och rödlök vid sidan av i en ugnssäker form. En riktigt god middagsrätt. En variant till den vanliga gratinerade falukorven.

Ingredienser

  • 8 potatisar
  • 1 msk margarin el smör
  • Salt
  • 500 g falukorv
  • 2 tomater
  • 2 små äpplen
  • 1 rödlök
  • 1 dl riven ost
  • Vinägrett
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk svensk senap
  • 1 msk pepparrot på burk el tub
  • 2 msk vatten
  • Salt
  • Peppar
  • Lite socker
  • Instruktioner

    1. Skala och klyfta potatisen. Lägg den i en stor ugnssäker form. Klicka på matfett. Salta. Ugnsstek i 225°C, 40 min.
    2. Skär skåror i falukorven. Klyfta tomater, äpple och rödläk. Ta ut formen efter 20 minuter. Lägg i falukorv, tomater, äpplen och rödlök. Strö osten över korven. Sätt in formen den återstående tiden.
    3. Blanda olivolja, senap och pepparrot i en skål. Tillsätt vattnet och smaka av med salt, peppar och lite socker. Häll vinägretten över korven och grönsakerna. Garnera ev med persilja.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben