Ugnsgratinerad falukorv med pepparrotsvinägrett
½ falukorvsring med potatisklyftor och även klyftade tomater, äpplen och rödlök vid sidan av i en ugnssäker form. En riktigt god middagsrätt. En variant till den vanliga gratinerade falukorven.
Ingredienser
8 potatisar
1 msk margarin el smör
Salt
500 g falukorv
2 tomater
2 små äpplen
1 rödlök
1 dl riven ost
Vinägrett
2 msk olivolja
1 msk svensk senap
1 msk pepparrot på burk el tub
2 msk vatten
Salt
Peppar
Lite socker
Instruktioner
- Skala och klyfta potatisen. Lägg den i en stor ugnssäker form. Klicka på matfett. Salta. Ugnsstek i 225°C, 40 min.
- Skär skåror i falukorven. Klyfta tomater, äpple och rödläk. Ta ut formen efter 20 minuter. Lägg i falukorv, tomater, äpplen och rödlök. Strö osten över korven. Sätt in formen den återstående tiden.
- Blanda olivolja, senap och pepparrot i en skål. Tillsätt vattnet och smaka av med salt, peppar och lite socker. Häll vinägretten över korven och grönsakerna. Garnera ev med persilja.
Liknande recept
Kommentarer (0)