Ugnskokt fisk med curryägg

Serverar: 4 portioner

Det här är smaker jag minns från barndomen! Förr var det ju aldrig några problem att få tag på torsk (och det är väl därför situationen ser ut som den gör idag ...), men använd vilken annan trevlig vit matfisk som helst.

Ingredienser

  • 600 g färsk eller tinad fiskfilé
  • 1 tsk salt
  • 50 g mjukt smör
  • 1/2 tsk curry
  • 2 hårdkokta hackade ägg
  • 1/2 dl hackad dill
  • Instruktioner

    1. Lägg fisken i en ugnsfast form och strö över salt. Blanda mjukt matfett med curry, bred det över fisken och täck med aluminiumfolie. Ställ in formen i 250°, men sänk värmen direkt till 200°. Låt stå 30 - 35 minuter.
    2. Strö vid serveringen över äggen blandade med dillen och servera med kokt potatis. Skyn som bildas i formen blir en delikat "sås".

    Liknande recept

    4.7
    50 min
    2-3
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben