Ugnskokt torsk med äpplen

Serverar: 4 portioner

En härlig, fruktig fiskrätt som är enkel att göra.

Ingredienser

  • 4 torskbitar, á 150g
  • 3 äpplen
  • 1/4 färsk vitkål
  • 1 msk grovkornig skånsk senap
  • ½ gul lök
  • 1 msk smör
  • 1 dl créme fraiche
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Servering
  • Kokt potatis
  • Sallad
  • Instruktioner

    1. Smörj en ugnsfast form. Hacka löken och lägg grova bitar av kål och äpple i botten och fisken ovanpå. Slå på 2 dl vatten och ställ i ugnen på 180 grader i ca 10 minuter.
    2. Ta ut formen ur ugnen, lyft ur fisken och lägg åt sidan. Blanda senap, salt, peppar och créme fraiche. Smaka av och lägg tillbaka torsken.
    3. Servera torsken med kokt potatis och en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben