Ugnsomelett med svampstuvning

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Ett måste på mitt julbord.

Ingredienser

  • 1 1/2 msk mjöl
  • 6 dl mjölk
  • 5 ägg
  • 1 tsk salt
  • Lite vit- eller svartpeppar
  • Svampstuvning
  • 200 g kantareller eller annan svamp
  • 3 msk smör
  • 2 1/2 msk mjöl
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl grädde
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 - 2 tsk soja
  • Instruktioner

    1. Vispa ut mjölet med lite av mjölken till omeletten i en kastrull. Vispa ner resten av mjölken. Låt småkoka ett par minuter. Tag kastrullen från värmen och vispa ner äggen, ett i taget. Tillsätt salt och peppar. Häll smeten i en smord ugnsform och grädda mitt i ugnen i 200 grader i ca 25-30 minuter tills omeletten börjar få fin färg.
    2. Gör svampstuvningen under tiden. Fräs svampen i en kastrull och strö sen över mjölet och rör om. Späd under omrörning med mjölk och grädde. Koka på svag värme i 10-15 minuter. Smaka av med salt,peppar och soja.
    3. Häll svampstuvningen över omeletten.

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    doaivo 11 januari 2008

    tack för receptet. =) äntligen fick jag min ugnsomelett.

    misv0007 23 juli 2008

    Ja annars är inte julbordet komplett!

    eva_jonte 14 december 2010

    hur stor form använder du? behöver ha en stor bakplåt. Undra om det räcker om man dubblar receptet?

    saragu 18 december 2010

    Håller absolut med dig, ett måste på julbordet :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben