Serverar: 4 portioner
Tid: 1 timme
En god, lite annorlunda variant av ugnspannkaka.
Blanda vetemjöl och salt i en stor bunke. Tillsätt 3 dl mjölk, vispa till en slät smet. Vispa i resten av mjölken. Vispa ner ett ägg i taget. Sätt ugnen på 225 grader. Skär bort svålen på fläsket och strimla resten. Stek fläsket tills det får lite färg i 1 msk smör i en stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper. Skala, halvera och skär löken i skivor. Kärna ur och skär äpplena i klyftor (skala dem om du vill). Stek lök och äpple ca 3 min i 2 msk smör i stekpannan tillsammans med timjan och socker. Lägg äppelfräset åt sidan och torka sedan ur pannan. Rosta nötterna i stekpannan tills de får lite färg och börjar dofta. Låt svalna. Gnugga eventuellt av lite av skalet med en kökshandduk. Hacka grovt. Häll smeten i en smord långpanna. Fördela fläsk, timjanäpplen och nötter ovanpå. Grädda ca 30 min mitt i ugnen. Rårörda lingon är gott till.