Ugnspannkaka med morot & äppelsallad

Serverar: 3 portioner

Tid: 30 minuter

God vardagsrätt när orken inte är med

Ingredienser

  • 4 dl mjölk
  • 2 dl vetemjöl eller 1½dl vetemjöl och ½ dl grahamsmjöl
  • 2 ägg
  • Salt
  • 1 pkt bacon
  • 3 morötter
  • 1 äpple
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg mjöl och salt i en bunke. Häll i hälften av mjölken och vispa till en slät smet. Tillsätt resten av mjölken och äggen, vispa.
    2. Skär baconet i små bitar lägg i en ugnsfast form ca 20x15 cm. Sätt in i ugnen och stek tills baconet är knaprigt. Häll smeten i formen och grädda i ugnen i ca 25 min.
    3. Riv undertiden äpplet och morötterna och blanda ihop. Servera till pannkakan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben