Ugnspotatis med kesoröra

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Bidra till ett bättre klimat genom att avstå från kött då och då. Keson i den här rätten ger protein och mättnad. Gyllenbrun ugnspotatis blir ljuvlig med en fräsch sallad, knapriga frön och en krämig kesoröra.

Ingredienser

  • 1 kg potatis
  • 2 msk olivolja
  • 1 rödlök
  • 250 g keso
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 tsk basilika
  • 280 g lättorkade körsbärstomater
  • 70 g babyspenat
  • 1 gul paprika
  • 1 fänkål
  • 2 morötter
  • 90 g solroskärnor
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 225°. Skölj och halvera potatis på längden. Lägg på en djup ugnsplåt, ringla över olivolja, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar. Stek i ugnen i 30 minuter. Rör om då och då. Finhacka rödlök och blanda med keso, crème fraiche, basilika, 0,5 tsk salt och 1 krm svartpeppar i en skål. Häll oljan från körsbärstomaterna i en skål. Halvera tomaterna och tillsätt i kesoröran. Skölj babyspenat och tärna paprika. Ansa och strimla fänkål, skala och grovriv morötter. Blanda i en skål och ringla över 2 msk av oljan från tomaterna, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar. Rosta solroskärnor på hög värme i en stekpanna i 2 minuter under omrörning. Toppa salladen med solroskärnorna. Servera ugnspotatisen med kesoröran och salladen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben