Serverar: 4 portioner
Tid: 45 minuter
Bidra till ett bättre klimat genom att avstå från kött då och då. Keson i den här rätten ger protein och mättnad. Gyllenbrun ugnspotatis blir ljuvlig med en fräsch sallad, knapriga frön och en krämig kesoröra.
Sätt ugnen på 225°. Skölj och halvera potatis på längden. Lägg på en djup ugnsplåt, ringla över olivolja, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar. Stek i ugnen i 30 minuter. Rör om då och då. Finhacka rödlök och blanda med keso, crème fraiche, basilika, 0,5 tsk salt och 1 krm svartpeppar i en skål. Häll oljan från körsbärstomaterna i en skål. Halvera tomaterna och tillsätt i kesoröran. Skölj babyspenat och tärna paprika. Ansa och strimla fänkål, skala och grovriv morötter. Blanda i en skål och ringla över 2 msk av oljan från tomaterna, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar. Rosta solroskärnor på hög värme i en stekpanna i 2 minuter under omrörning. Toppa salladen med solroskärnorna. Servera ugnspotatisen med kesoröran och salladen.