Ugnsrostad apelsin- och sesamkyckling med tomat och morötter

Serverar: 4 portioner

Allt gott i en långpanna! Apelsin, morot och tomat ger färg till kycklingen. Sesamoljan ger en god brytning med sin lite rostade smak till grönsakerna.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer, 600 g
  • 1 vitlöksklyfta
  • 500 g morötter
  • 1 gul lök
  • 2 msk sesamolja
  • 4 apelsiner
  • 250 g romantica- eller körsbärstomater
  • 2 msk rapsolja
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • Salt
  • Socker
  • Nymald svartpeppar
  • Tillbehör
  • 3 dl basmatiris
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
    3. Skär kycklingfiléerna i 3 delar och bryn dem i 2 msk olja. Skala och finhacka vitlöken. Krydda kycklingen med 1 tsk salt och vitlök. Stek runt om ca 2 minuter. Skala och skär morötterna i ca 2 mm tunna skivor. Skala och klyfta löken.
    4. Lägg alla ingredienser utom tomat och apelsin i en ugnssäker form. Ringla över sesamoljan och vinäger. Krydda med 1 tsk salt, ½ tsk socker och 2 krm peppar och blanda. Stek mitt i ugnen ca 15 minuter.
    5. Skär bort skalet på apelsinerna med en kniv, skär fruktköttet i skivor. Lägg apelsinskivor och tomater i formen. Stek ytterligare ca 5 minuter.
    6. Servera kycklingen med grönsaker och kokt ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben