Ugnsstekt älgbiffrad med ädelost och bacon

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Supergott!

Ingredienser

  • 1 kg biffrad från älg
  • 7 dl grädde
  • 1 paprika
  • 6 färska champinjoner
  • 140 g ädelost
  • 100 g bacon
  • 4 st schalottenlök
  • ½ rödpeppar
  • 2 st vitlöksklyftor
  • Svartpeppar
  • Kött och grillkrydda
  • Vitlökspeppar
  • Salt
  • Cayennepeppar
  • Chilipeppar
  • Instruktioner

    1. Börja med att Salta och peppra och krydda köttbiten ganska ordentligt.
    2. Bryn köttet runt om i smör i en stekpanna på hög värme så den får en fin yta. lägg sedan köttet i en ungssäker form och skär en djup ficka längs med köttet.
    3. Knaperstek bacon i småbitar. Låt svalna.
    4. Stek lök och champinjoner och pressad vitlök tillsammans, krydda med vitpeppar, detta skall användas till såsen.
    5. Mosa ca 40 g ädelost, blanda med bacon. Peta in ostblandningen i fickan på köttet.
    6. Slå ca grädden bredvid biffraden i formen och tillsätt lök och champinjonblandningen tillsätt hackad paprika och smula ner resterande 100 g ädelost i grädden rör om tills jämt fördelat.
    7. Grädda i ugnen på 150 grader. ca 45-1.5 timme beroende på hur man vill ha köttet.
    8. Använd stektermometer för det perfekta köttet 55C för blodigt, 60C för rosa/rött, 65C för medium, 70-75C för välstekt
    9. äts med valfritt tillbehör tex sallad

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben