Ugnsstekt lax

Serverar: 4 portioner

Ett gott och enkelt recept på filead lax i ugn

Ingredienser

  • 2 kg filead lax
  • 3 tsk salt
  • 2 dl gräddmjölk
  • ½ fiskbuljongtärning
  • Sås
  • 3 dl grädde
  • 3 msk majonäs
  • 2 tsk senap
  • 1/2 dl finklippt dill
  • Instruktioner

    1. Blanda samman alla ingredienser till såsen och ställ den kallt.
    2. Salta fisken på köttsidan Placera bitarna med köttet neråt (långpanna)
    3. Grädda 200-225 grader i ca: 30 minuter
    4. Lyft bort skinnet Strö på lite salt och citron Vispa grädd mjölken och buljongen och Häll den sedan över fisken. Låt stå några minuter i ugnen.
    5. Gott till är pressad potatis

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Billis 22 maj 2009

    Har testat detta receptet fast jag använde egenfångad öring istället. Blev gott ändå

    Relaterade Artiklar

    Lax, lax, lax
    Vi är bortskämda med lax här i Sverige och är nästan trötta på den und...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben