Ugnstekt falukorv med pepparrotsås

Serverar: 5-6 portioner

Tid: 45 minuter

Såsen går utmärkt att frysa in.

Ingredienser

  • 1 falukorvsring
  • 1 gul lök
  • 2 tomater
  • Gästabudssenap (stark, söt)
  • margarin
  • sås
  • 4 msk margarin
  • 2 tsk riven pepparrot
  • 2 1/2 msk mjöl
  • 1 1/2 liter mjölk
  • salt
  • vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Smörj botten på en ugnsfast form, snitta korven och skiva lök och tomat. Varva tomat och lök mellan varannan skiva och pensla på senap och sätt i ugnen på 200 grader i 40 min.
    2. Sås: Smält 4 msk margarin i en kastrull Lägg i pepparroten och låt den fräsa 1 min Lägg i mjölet och späd med mjölken Låt sjuda ca 20 min. Salta och peppra.
    3. Servera med kokt potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben