Underbar lax

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 30 minuter

Jättegod, och framförallt smal

Ingredienser

  • Laxfilé 7 - 8 hekto
  • Dill 2 knippor
  • Citron
  • Salt
  • Peppar
  • Sås
  • 1 1/2 burk creme fraiche
  • 2 äpplen
  • 1 knippa dill, klippt
  • Citron
  • Ishavsrom
  • Rödlök 1 liten
  • Instruktioner

    1. Gnid laxen med citron, salta peppra, lägg laxen med skinnsidan upp på en dillbädd , klipp dillen först
    2. i ugn ca 25 minuter, dra sedan av skinnet, när laxen är klar 175 grader
    3. Sås
    4. skär äpplerna och rödlöken i tärningar lägg äpplerna och rödlöken tillsammans med ishavsrommen i creme frechen, salta peppra pressa i lite citron, låt gärna stå någon timme smaka av, glöm inte att klippa i dillen, som jag höll på att glömma nu att skriva.
    5. servera pressad potatis till
    6. eller om du föredrar, kokt potatis
    7. Lillaloppan

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    JennyV 25 oktober 2008

    Jättegott och går fort att göra! Gjorde såsen utan ishavsrom och det var gott men självklart gör rommen mycket i såsen!

    Relaterade Artiklar

    Härliga fiskrätter!
    Lax känns riktigt somrigt, ja, egentligen alla fiskar. Hur somrigt...

    Lax, lax, lax
    Vi är bortskämda med lax här i Sverige och är nästan trötta på den und...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben