Jättegod, och framförallt smal
Ingredienser
Laxfilé 7 - 8 hekto
Dill 2 knippor
Citron
Salt
Peppar
Sås
1 1/2 burk creme fraiche
2 äpplen
1 knippa dill, klippt
Citron
Ishavsrom
Rödlök 1 liten
Instruktioner
- Gnid laxen med citron, salta peppra, lägg laxen med skinnsidan upp på en dillbädd , klipp dillen först
- i ugn ca 25 minuter, dra sedan av skinnet, när laxen är klar
175 grader
- Sås
- skär äpplerna och rödlöken i tärningar
lägg äpplerna och rödlöken tillsammans med ishavsrommen i creme frechen, salta peppra
pressa i lite citron, låt gärna stå någon timme
smaka av, glöm inte att klippa i dillen, som jag höll på att glömma nu att skriva.
- servera pressad potatis till
- eller om du föredrar, kokt potatis
- Lillaloppan
Liknande recept
Kommentarer (1)
Relaterade Artiklar
Härliga fiskrätter!
Lax känns riktigt somrigt, ja, egentligen alla fiskar. Hur somrigt...
Lax, lax, lax
Vi är bortskämda med lax här i Sverige och är nästan trötta på den und...
Jättegott och går fort att göra! Gjorde såsen utan ishavsrom och det var gott men självklart gör rommen mycket i såsen!