Goda svensk/grekiska biffar.
Ingredienser
500 g älgfärs ( Funkar lika bra med annan färs)
2 ägg
1 ½ msk ströbröd
½ dl grädde ( Kan uteslutas vid annan färs)
1 pressad vitlöksklyfta
1 gul lök
100 g fetaost
2 pkt bacon
Salt, efter smak
Peppar, efter smak
Instruktioner
- Blanda ägg, ströbröd, grädde, pressad vitlök, salt och peppar.
Hacka löken fint och smula fetaost.
Rör ner i äggsmeten tillsammans med färsen.
- Forma smeten till biffar och vira 1-2 skivor bacon om biffarna. Lägg dom i en smord form.
- Stek biffarna i ugnen i ca 30 min på175 grader och servera med klyftpotatis och ugnsrostade grönsaker.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Härliga fiskrätter!
Lax känns riktigt somrigt, ja, egentligen alla fiskar. Hur somrigt...