Ungersk fisk gulasch

Serverar: 4 portioner

Gulasch på ett nytt och spännande sätt.

Ingredienser

  • 600 g fiskfiléer t ex kolja, sej eller lax
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk färsk spansk peppar
  • 1 finhackad gul lök
  • 2 msk finhackade rotfrukter
  • paprika i olika färger
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 1/2 tsk paprikapulver
  • 1/2 tsk spiskummin
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 dl hela tomater (på burk)
  • 7 dl fisk eller kycklingbuljong
  • 1/2 tsk rivet citronskal
  • salt och peppar
  • Citron & korianderyoghurt
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 1 msk rivet citronskal
  • 1 tsk citronsaft
  • 1/2 tsk socker
  • 1/2 dl grovt hackad koriander
  • 2 msk olivolja, salt och peppar
  • Instruktioner

    1. Stek grönsakerna i olivoljan, rör i kryddor och tomatpuré. Slå på buljongen, tomaterna och koka ihop till simmig konsistens. Tillsätt salt och peppar. Lägg i paprikabitar i olika färger, purjolök eller nya bitar rotfrukter. Lägg i fisken och låt den sjuda någon minut med lock på. (Hur länge beror på fiskbitarnas storlek) Servera med gott ris samt citron och korianderyoghurt.
    2. Citron & korianderyoghurt : Blanda ihop alla ingredienserna och ställ kallt tills servering.

    Liknande recept

    4.7
    50 min
    2-3
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben