Ungersk grönsaksgryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Snabb, enkel och god gryta med sting i.

Ingredienser

  • 4 stora potatisar
  • 1 msk olivolja
  • 1 hackad lök
  • 2 hackade paprikor
  • 450 g krossade tomater
  • 3 dl grönsaksbuljong
  • 2 tsk kumminfrön
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1krm chilipulver
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skala och skär potatisen i bitar. Stek bitarna i olja tills de fått en fin färg. Rör om nästan hela tiden. Tillsätt lök och paprika och stek ytterligare några minuter. Tillsätt de krossade tomaterna med spad, grönsaksbuljong, kumminfrön, paprikapulver och chilipulver. Smaka av med salt och peppar.
    2. Låt grytan puttra i 5-7minuter och servera sedan direkt från grytan.
    3. Servera gärna vitlöksbröd till.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    boz1965 15 april 2010

    Det här receptet har du plockat från mig på Kokaihop. Men OK, det bjuder jag på. :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben