Ungersk Turo (keso)
Serverar:
6 portioner
Tid:
45 minuter
En superlätt ungersk keso att göra sjäv hemma.
Ingredienser
3 l filmjölk
Instruktioner
Häll upp filmjölken i en kastrull och låt koka på svag värme, den lägsta, i cirka 45 minuter, det kan dock ta längre tid, rör om emellanåt.
Toron (keson) är färdig då den har skärt sig och vasslan är separerad från keson.
Ta en saftsil och stjälp varsamt upp i med en hålslev. Låt rinna av under natten. Stjälp över i ett djupt fat och förvara i kylskåp.
Liknande recept
Pasta med keso och rökt sidfläsk - Túrós csusza
Crêpes med keso och skinka
3.7
6
Ungersk Coca-Cola-gulash
8
Keso omelett
4.6
2
15
Blåbärskaka med keso
4
1
Morotsbröd med Keso cottage cheese
4
20
2
Ungersk gulaschgryta
5
6-8
3
Dessertpannkaka med keso
5
1 h 25 min
4
1
Hälsofrallor med rödbetor och keso
2 h
24
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!