Ungerskt potatisbröd

Serverar: 2 portioner

Förr blandade man potatis i brödet för att dryga ut säden. Numera blandar vi potatis i brödet för att ge det god smak och saftighet.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 4 dl ljummet vatten
  • 2 msk olja
  • 12 dl vetemjöl
  • 1 msk salt
  • 1 dl vetekli
  • 225 g riven kokt potatis
  • Instruktioner

    Rör ut den smulade jästen i vattnet. Häll i olja och ca 8 dl av mjölet. Arbeta degen och låt den jäsa ca 1 timme. Tillsätt salt, vetekli, potatis och resten av mjölet. Arbeta degen smidig och ta upp den på bakbordet. Dela degen i två delar och forma dem till runda limpor. Lägg dem på bakpappersklädd plåt att jäsa i ca 30 minuter. Grädda bröden i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter. Lägg upp dem på galler att kallna utan bakduk så blir skorpan lite knaprig. Ugn: 200 grader

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben