Ungsbakad laxfilé med dijonsås
Serverar:
4 portioner
Supergott och snabbt gjort!
Ingredienser
ca 600 g laxfilé
2 msk margarin eller smör
½ tsk salt
1 krm vitpeppar (godare med citronpeppar)
Sås
2 dl creme fraiche
2 dl vatten
1 ört eller fiskbuljong
1 krm citronpeppar
1 tsk dragon
1½-2 tsk dijonsenap
Instruktioner
Laxen: Lägg laxen i en ugnsäker form, pensla med smält margarin eller smör. Strö över salt och peppar. Sätt formen i mitten av ugnen och låt den stå ca 20 minuter i 175 grader.
Såsen: Blanda alla ingridienserna i en kastrull och koka upp.
Servera med kokt potatis eller couscous.
Liknande recept
Laxfilé med Cashew vitlök och limebädd
4.9
4
4
Ugnsbakad laxfilé
4.6
40 min
4
100
Laxfilé med murkelsås
5
40 min
4
1
Ugnskokt laxfilé med himmelsk citronsås
1 h
4
Maya´s ungsbakade Falukorv
4.3
1 h
4-6
8
Stekt laxfilé med saffranssås
4
35 min
4
2
Örtsufflébakad laxfilé
4-6
Laxfilé under täcke av fetaost
4.4
4
5
Ungsbakad lax med dillsås
4.5
20 min
2
2
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!