Ungsbakad laxfilé med dijonsås

Serverar: 4 portioner

Supergott och snabbt gjort!

Ingredienser

  • ca 600 g laxfilé
  • 2 msk margarin eller smör
  • ½ tsk salt
  • 1 krm vitpeppar (godare med citronpeppar)
  • Sås
  • 2 dl creme fraiche
  • 2 dl vatten
  • 1 ört eller fiskbuljong
  • 1 krm citronpeppar
  • 1 tsk dragon
  • 1½-2 tsk dijonsenap
  • Instruktioner

    1. Laxen: Lägg laxen i en ugnsäker form, pensla med smält margarin eller smör. Strö över salt och peppar. Sätt formen i mitten av ugnen och låt den stå ca 20 minuter i 175 grader.
    2. Såsen: Blanda alla ingridienserna i en kastrull och koka upp.
    3. Servera med kokt potatis eller couscous.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    4
    100

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben