Ungsbakad sötpotatis

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

175 kcal per portion

Ingredienser

  • 8 medelstora sötpotatisar eller 4 vanliga bakpotatisar, skurna halvor på längden
  • 2 tsk olja
  • Salt och nymald svartpeppar
  • 1 lime, i klyftor, till servering
  • Till grillsåsen
  • Saften av 1 lime
  • 1 msk honung
  • 1 tsk olivolja
  • 1 msk jamaicansk grillkrydda, " jerk seasoning", eller tacokrydda
  • Till dippen
  • 4 msk maturell lättyoghurt
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • En liten knippa färsk mynta, finhackad
  • Instruktioner

    1. värm ugnen till 200 grader. Skär ett rutmönster i potatishalvorna med en vass kniv. Lägg halvorna i en långpanna med den skurna sidan uppåt och pensla med oljan. Salta och peppra. Ugnsbaka tills potatisen mjuknat, ca 40 minuter.
    2. Lägg under tiden alla såsingredienserna i en liten kastrull och rör ihop dom över svag värme. Pensla såsen över den nästan färdigbakade potatisenoch ställ tillbaka den i ugnen i yttligare minst 10 minuter, tills den fått fin färg.
    3. Blanda alla ingredienser till dippen i en skål. Servera potatishalvorna med dippen och limeklyftorna vid sidan av.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben