Utskuren ryggbiff med glaserad lök och rödvinssky

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Det här är min variant hur man steker utskuren biff!

Ingredienser

  • 4 utskurna biffar av biffstocken, ca 125 g vardera
  • 3 gula lökar
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 1 ½ tsk farinsocker
  • Salt
  • Nymald vitpeppar
  • 1 ½ dl rödvin
  • ½ msk oxfond
  • 1 msk flytande honung
  • Olivolja
  • Smör
  • Saltgurka i tunna skivor
  • Whiskylingon
  • Smörsvängd persiljepotatis
  • Grönsallad
  • Instruktioner

    1. Putsa biffarna om det behövs, platta ut dem mycket lätt med flat köttyxa, lägg dem framme tills de har rumstemperatur.
    2. Skala och skiva löken, bryn den tillsammans med vitlöken i olivolja och smör till vackert brun färg, salta och peppra samt strö över farinsockret och låt sockret karamelliseras något, ställ åt sidan.
    3. Koka potatisen så att den är precis färdig, lägg över i en platå med smält smör och grovhackad persilja, blanda och håll varmt.
    4. Krydda de rumsvarma biffarna med salt och nymalen vitpeppar. Stek dem hastigt i olivolja och smör i en gjutjärnspanna. 1-2 minuter på varje sida är max stektid. Ta upp dem på serveringsfat.
    5. Häll i rödvin, oxfond och flytande honung i stekpannan. Låt koka ihop någon minut och häll skyn runt biffarna.
    6. Värm hastigt löken och fördela den på biffarna, garnera med tunt skivad saltgurka.
    7. Servera genast tillsammans med den kokta potatisen, whiskeylingon och en grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    anders_v 14 januari 2010

    Jättegott och egentligen väldigt lättlagat.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben