Vadas á la Anna

Du kan göra rätten med nötkött, vildsvin, älg, rådjur.... Rätten kan lagas i förväg och värmas i ugnen.

Ingredienser

  • 1 kg nötkött (benfritt)
  • Salt
  • Marinad
  • 2 morötter
  • 1 gul lök
  • 1 msk krossade vitpepparkorn
  • 2 lagerblad
  • 1 rotpersilja
  • 1/4 rotselleri
  • 1/4 kålrabbi
  • 2 vitlökslyftor
  • ca 1 l vatten
  • Sås
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 msk olja
  • Salt
  • 1 msk balsamvinäger (efter smak)
  • 3 msk råsocker
  • ½ dl kokbar crème fraiche
  • Instruktioner

    1. Lägg köttet i en plastpåse. Häll marinaden över köttet i plastpåsen och tillslut väl. Låt köttet stå i kylskåp ca 1 dygn. Vänd påsen ng. ggr under tiden.
    2. Dag 2 Karamellisera 1/2 dl socker i en kastrull, tillsätt, balsamvinäger, vatten och låt sjuda utan lock 10 min. Häll i spadet från marinaden tillsätt kött , grönsakerna och lagerblad, salta lite och koka under lock på svag värme tills köttet känns mört .
    3. Ta upp grönsakerna, Kör allt till en slät puré i matberedare eller mixer. Häll tillbaka purén i kastrullen tillsätt crème fraice och koka lite till i ca 2-3 min.
    4. Smält olja i en kastrull. Red med mjöl. Späd såsen till lagom konsistens med vatten. Avsmaka med salt och peppar. Häll i och låt den sjuda i ca 5 min.
    5. Servera med pasta.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Magdolna 15 juli 2011

    Karamell

    Relaterade Artiklar

    Wilhelminatävlingen!
    Wilhelmina Skogh lät uppföra Villa Foresta på Lidingö, som nu är hotel...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben