Du kan göra rätten med nötkött, vildsvin, älg, rådjur....
Rätten kan lagas i förväg och värmas i ugnen.
Ingredienser
1 kg nötkött (benfritt)
Salt
Marinad
2 morötter
1 gul lök
1 msk krossade vitpepparkorn
2 lagerblad
1 rotpersilja
1/4 rotselleri
1/4 kålrabbi
2 vitlökslyftor
ca 1 l vatten
Sås
2 msk vetemjöl
3 msk olja
Salt
1 msk balsamvinäger (efter smak)
3 msk råsocker
½ dl kokbar crème fraiche
Instruktioner
- Lägg köttet i en plastpåse. Häll marinaden över köttet i plastpåsen och tillslut väl. Låt köttet stå i kylskåp ca 1 dygn. Vänd påsen ng. ggr under tiden.
- Dag 2
Karamellisera 1/2 dl socker i en kastrull, tillsätt, balsamvinäger, vatten och låt sjuda utan lock 10 min. Häll i spadet från marinaden tillsätt kött , grönsakerna och lagerblad, salta lite och koka under lock på svag värme tills köttet känns mört .
- Ta upp grönsakerna, Kör allt till en slät puré i matberedare eller mixer. Häll tillbaka purén i kastrullen tillsätt crème fraice och koka lite till i ca 2-3 min.
- Smält olja i en kastrull. Red med mjöl. Späd såsen till lagom konsistens med vatten. Avsmaka med salt och peppar. Häll i och låt den sjuda i ca 5 min.
- Servera med pasta.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Relaterade Artiklar
Wilhelminatävlingen!
Wilhelmina Skogh lät uppföra Villa Foresta på Lidingö, som nu är hotel...
Karamell