Världens enklaste Kyckling Curry

Serverar: 4 portioner

Lättaste Kyckling Curry någonsin...

Ingredienser

  • 2 st stora kycklingfiléer
  • 1 st purjolök
  • 1 st gul lök
  • 2,5 dl matlagningsgrädde, 4-5%
  • 2 msk curry
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 1 st tomat
  • 2 msk olivolja
  • Instruktioner

    1. Skär filéerna i munsbitar och stek dem gyllenbruna i olja, krydda om så önskas med svartpeppar och lite salt.
    2. Slanta hela purjolöken och skölj den i vatten. Lägg lite matfett i en annan kastrull och fräs purjolöken. Hacka även den gula löken och fräs tillsammans med purjon. När lökarna har blivit genomskinliga krydda med paprikapulver, cayennepeppar och curry. Beroende på styrkan på era kryddor kan det behövas mer eller mindre, men smaka er fram.
    3. Tillsätt ungefär 1 dl vatten och koka, när vätskan är borta tillsätt matlagningsgrädden. Låt sjuda. Tillsätt kycklingen när den är nästan färdigstekt och låt sjuda ihop.
    4. Om ni tycker att det är för lite sås tillsätt lite mjölk eller mer matlagningsgrädde om ni känner för det. Hacka tomaten och strö över grytan - när du tar av den av värmen.
    5. Serveringsförslag: Potatisklyftor, bulgur, ris.
    6. Dryckestips: Öl, vatten eller läsk.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    lena2323 29 oktober 2008

    Såå gott och såå enkelt! Jag hade med en grön paprika också. Kommer helt klart att göra om det! Tusen tack för en god middag! =)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben