Värmande portergryta

Serverar: 4 portioner

Mustig, smakrik och perfekt att förbreda.

Ingredienser

  • 1 fläskfilé, 500-600 g
  • 4 msk smör
  • 70-100 g bacon i skivor
  • 300 g smålökar eller steklök
  • ½ purjolök
  • 1 stånd brocoli
  • 12 torkade aprikoser
  • 20 små champinjoner
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 flaska porter à 33 cl
  • 3 enbär, krossade
  • 1 msk finhackad timjan
  • 2-3 msk konc kalvfond
  • 3 dl vispgrädde
  • 4 msk svartvinbärsgelé
  • Kinesisk soja
  • Instruktioner

    1. Putsa filén och skär den i skivor. Bryn bitarna i smör i en stekpanna, salta och peppra. Stek bacon knaprikt och låt rinna av på hushållspapper.
    2. Skala löken. Skölj och strimla purjon. Dela broccolin i små buketter. Dela aprikoserna i mindre bitar. Fräs allt tillsammans med svampen i resten av smöret i en traktörpanna eller i en gryta. Pudra över med mjöl och späd med porter.
    3. Tillsätt enbär, timjan, fond, grädde och gelé. Lägg på baconskivorna och låt koka upp. Smaka av med soja, salt och peppar. Hit kan du förbereda.
    4. Lägg filébitarna i pannan. Lägg på locket och låt puttra på svag värme tills köttet är klart och allt är genomvarmt, ca 5 minuter.
    5. Server kokt potatis, pressad eller hel

    Liknande recept

    4.3
    25 min
    4
    19

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben