Västerbottenpaj enligt LCHF

Serverar: 4-6 portioner

Mmmmm...

Ingredienser

  • Smör
  • 1 pkt bacon, 140 g
  • ½ purjolök
  • 1-2 knippen spenat
  • 4 dl västerbottenost
  • 1 dl vispgrädde
  • 4 ägg
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 C, undervärme. Koka upp spenaten och häll sedan av vattnet. Skär bacon och purjolök, stek i smör, lägg sist i spenaten innan det ska tas bort från plattan. Blanda ägg, ost och grädde med lite salt och peppar.
    2. Häll smeten och det från stekpannan i en smord ugnfast form, rör lätt om med en gaffel för att få ingredienserna att fördelas jämnt i formen. Sätt in pajen i ugnen och efter ca 10 minuter ändra till värme i hela ugnen. låt stå tills pajen får en fin färg och blir fast.
    3. Man kan behöva ta ut pajen efter ett tag och låta den kallna så blir den fastare i formen samtidigt. Servera med coleslaw eller nått annat spännande.
    4. Ta bort baconen och den blir vegetarisk

    Liknande recept

    3.3
    1 h 15 min
    4
    12

    Kommentarer (1)

    kjak3644 18 augusti 2010

    Helt otroligt god, men min paj blev snarare en omelett. Det kan bero på att jag inte har någon ( enbart undervärme) i min ugn. Men det gör inget för den var fantastiskt god.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben