Västerbottensruta med löjrom

Serverar: 6 portioner

Tid: 45 minuter

En smakrik förrätt

Ingredienser

  • 1 rulle kyld smördeg, 250 g
  • 3 ägg
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 200 g riven Västerbottensost
  • 1 liten rödlök
  • 1½ dl gräddfil
  • 100 g löjrom
  • 1 msk smörgåskrasse
  • Dillvippor att garnera med
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Rulla ut smördegen och lägg i en ugnssäker form (ca 20x30 cm, för 6 port) Nagga smördegen väl med en gaffel.
    3. Förgrädda botten ca 10 minuter mitt i ugnen. Om smördegen bubblar upp i ugnen kan man efter gräddningen trycka med en stekspade så att botten blir platt.
    4. Vispa ihop ägg och crème fraiche. Krydda med salt och peppar. Blanda ner osten i äggvispet. Häll det över smördegsbotten.
    5. Grädda mitt i ugnen 15-20 minuter, tills äggstanningen har stelnat. Låt svalna.
    6. Skala och finhacka löken. Skär smördegspajen i rutor. Toppa dem med en klick gräddfil och löjrom. Avsluta med rödlök, klippt krasse och dillvippor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben