Våfflor

Serverar: 3-4 portioner

Tid: 30 minuter

Bra recept på våfflor som inte fastnar. Man behöver inte smörja våffeljärnet utan margarinet i smeten räcker.

Ingredienser

  • 150 g margarin
  • 4 dl mjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 3 dl mjölk ( lättmjölk fungerar bra)
  • 2 dl kallt vatten
  • Instruktioner

    1. Smält margarinet och låt det svalna. Rör ihop de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt mjölk och vatten och vispa till en jämn smet. Häll till sist i det avsvalnade margarinet och vispa så allt blandas. Grädda. Vispa lite innan varje våffla eftersom mjölet gärna sjunker till botten.
    2. Servera med sylt och grädde.
    3. Smaklig måltid !

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Tävlingsresultat!
    Tänk att man har klarat sig utan alla tips och knep som ni har bidr...

    Vårfrudagen=våffeldagen
    Vårfrudagen den 25/3 var tidigare helgdag, men 1953 bestämde man at...

    Pekmez - ett alternativ till honung
    Varför inte prova turkisk sirap, pekmez, till pannkakor eller våfflor...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben