Våfflor

Serverar: 6-8 portioner

Gjorda på skrädmjöl.

Ingredienser

  • 2,5 dl mjölk
  • 2,5 dl vatten
  • 1 3/4 dl vetemjöl
  • 1 3/4 skrädmjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 ägg
  • 0,5 tsk salt
  • 1-1,5 dl smält smör (avsvalnat)
  • Instruktioner

    1. Häll hälften av vätskan i en skål och rör ner de båda mjölsorterna och bakpulvret. Tillsätt salt, ägg, fettet och resten av vätskan.
    2. Grädda våfflorna i ett hett välsmort järn.
    3. Bjud gärna hjortronsylt och vispad grädde till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Tävlingsresultat!
    Tänk att man har klarat sig utan alla tips och knep som ni har bidr...

    Vårfrudagen=våffeldagen
    Vårfrudagen den 25/3 var tidigare helgdag, men 1953 bestämde man at...

    Pekmez - ett alternativ till honung
    Varför inte prova turkisk sirap, pekmez, till pannkakor eller våfflor...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben