Våfflor

Serverar: 14 portioner

Vardagsenkla med grahamsmjöl. Kan serveras med olika tillbehör. T ex smaksatt grädde (Arlas med jordgubb eller choklad) och frukt/bär eller som förrätt med svart/röd caviar, rödlök och gräddfil.

Ingredienser

  • 50 g smör eller margarin
  • 2 ägg
  • 6 dl mjölk
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 4 dl vetemjöl
  • ½ tsk salt
  • Instruktioner

    Smält fettet och låt det svalna. Vispa äggen och tillsätt 3 dl av mjölken. Blanda i mjölet till en jämn smet. Tillsätt resten av mjölken, saltet och matfettet. Hetta upp våffeljärnet och pensla med lite matfett till första laggen. Häll på smeten ca 3/4 dl per gång. Grädda dem och lägg upp på galler.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Tävlingsresultat!
    Tänk att man har klarat sig utan alla tips och knep som ni har bidr...

    Vårfrudagen=våffeldagen
    Vårfrudagen den 25/3 var tidigare helgdag, men 1953 bestämde man at...

    Pekmez - ett alternativ till honung
    Varför inte prova turkisk sirap, pekmez, till pannkakor eller våfflor...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben