Serverar: 14 portioner
Vardagsenkla med grahamsmjöl. Kan serveras med olika tillbehör. T ex smaksatt grädde (Arlas med jordgubb eller choklad) och frukt/bär eller som förrätt med svart/röd caviar, rödlök och gräddfil.
Smält fettet och låt det svalna. Vispa äggen och tillsätt 3 dl av mjölken. Blanda i mjölet till en jämn smet. Tillsätt resten av mjölken, saltet och matfettet. Hetta upp våffeljärnet och pensla med lite matfett till första laggen. Häll på smeten ca 3/4 dl per gång. Grädda dem och lägg upp på galler.
Tävlingsresultat!
Tänk att man har klarat sig utan alla tips och knep som ni har bidr...
Vårfrudagen=våffeldagen
Vårfrudagen den 25/3 var tidigare helgdag, men 1953 bestämde man at...
Pekmez - ett alternativ till honung
Varför inte prova turkisk sirap, pekmez, till pannkakor eller våfflor...