Valnötsbröd med quinoa

Serverar: 1 portioner

Ett annorlunda, prickigt och poröst bröd med quinoa och valnötter. Lätt att skära i fina skivor och är supergott till ost.

Ingredienser

  • 100 g svart quinoa
  • 25 g jäst, ½ paket
  • 3 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 3 msk rörsocker
  • 1 msk mörk sirap
  • 1 tsk salt
  • 100 g ljust och milt fullkornsmjöl av vete, knappt 2 dl
  • 5 dl vetemjöl, 300 g
  • 3 dl grovhackade valnötter, 150 g
  • Instruktioner

    1. Koka quinoa i vatten enligt anvisning på förpackningen. Låt det svalna.
    2. Smula jästen i en degbunke, tillsätt mjölken och rör tills jästen är löst. Vispa samman äggen och tillsätt dem tillsammans med socker, sirap, salt och två sorters mjöl. Blanda allt.
    3. Rör till sist ner quinoa och grovhackade valnötter. Blanda väl. Häll smeten i en bakplåtspappersklädd 2-liters limpform. Låt jäsa till nästan dubbel storlek ca 30 minuter.
    4. Sätt ugnen på 175 grader.
    5. Baka brödet långt ner i ugnen tills det är genomgräddat, 45-55 minuter. Låt stå en stund, vänd sedan upp limpan på ett bakgaller för att svalna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben