Vaniljbakelse med färska jordgubbar och nötter

Serverar: 4 portioner

En bakelse av vol au vent och hemlagad vaniljkräm är verkligen proffsigt att servera. Du kan baka vol au venten i förväg och värma den strax före servering. Vaniljkrämen kan också göra klar i förväg.

Ingredienser

  • 2 smördegsplattor
  • 1 ägg
  • Bakplåtspapper
  • Vaniljkräm
  • 3 dl grädde (valfri fetthalt)
  • 2 äggulor
  • 2 msk strösocker
  • 4 msk majsstärkelse
  • 1/4 vaniljstång
  • Till dekoration
  • 20 g blockchoklad
  • 12 valnötter
  • 8 färska jordgubbar
  • Instruktioner

    1. Smördegssformar: Värm ugnen till 180 grader. Lägg smördegen på bakplåtspapper på en plåt. Ta ut 4 runda plattor med ett mått. Gör sedan en ring inuti med ett mindre mått. Den inre ringen ska bilda ett lock efter gräddning. Vispa upp ägget i en kopp. Pensla degen med ägg. Grädda ca 20 minuter eller tills smördegen rest sig, fått fin färg och är genomgräddad.
    2. Vaniljkräm: Skåra vaniljstången. Blanda samman grädde, äggulor, socker och majsstärkelse i en kastrull. Ställ kastrullen på plattan och värm upp försiktigt under omrörning. Lägg i vaniljstången. Sjud blandningen på svag värme under vispning till en porös kräm. Ta upp vaniljstången. Låt krämen kallna helt.
    3. Smält blockchokladen i vattenbad. Doppa valnötterna i och låt dem torka på papper. Värm ugnen till 275°. Värm smördegsformarna i två minuter i ugnen. Lossa locken. Fyll med vaniljkräm och dekorera med jordgubbar och valnötter. Servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben