Vaniljfyllda choklad-petit-chouer

Serverar: 20 portioner

Frasigt goda petit-chouer med krämig vaniljfyllning och chokladig glasyr.

Ingredienser

  • 1 dl vatten
  • 75 g smör
  • ½ tsk socker
  • 1 krm salt
  • 1½ dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • Fyllning
  • 1½ dl vaniljkräm, kokt från pulver
  • 1 dl vispgrädde
  • Glasyr och garnering
  • 100 g mörk choklad
  • 1 msk smör
  • Torkade blåbär
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Låt vatten, socker, smör och salt koka upp i en kastrull. Rör ner mjölet, lite i taget och låt koka ca 3 minuter under kraftig omrörning tills smeten släpper från botten.
    3. Ta kastrullen från värmen och rör tills smeten svalnat. Tillsätt ett ägg i taget och fortsätt röra kraftigt. Lägg smeten i en spritspåse med liten krysig tyll, 10 mm och spritsa ut fingersmala längder ca 6 cm på bakpappersklädd plåt.
    4. Grädda mitt i ugnen 18-20 minuter tills bakverken är höga, lätta och fått fin ljusbrun färg. OBS! Öppna inte luckan förrän slutet av gräddningen. Stäng av ugnen, öppna ugnsluckan på glänt och låt plåten stå kvar ca 15 minuter. Låt bakverken kallna på galler.
    5. Blanda vaniljkrämen och vispad grädde. Bryt chokladen i bitar och låt den smälta i mikron eller över vattenbad. Rör ner smöret.
    6. Klipp försiktigt av ett lock på bakverken och fyll med vaniljkräm. (ska göras ganska nära serveringstillfället) Doppa ovansidan i chokladen, lägg på ett smörpapper och dekorera med torkade blåbär.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben