Vaniljmarinerade apelsiner

Serverar: 4 portioner

Kesella vanilj med lite rivet apelsinskal är perfekt tillbehör till de vaniljkryddade apelsinskivorna.

Ingredienser

  • 4 apelsiner
  • 1 1/2 dl vatten
  • 3/4 dl strösocker
  • 1/2 vaniljstång
  • Apelsinröra
  • 2 dl Kesella vanilj
  • Rivet skal av 1/2 apelsin
  • Instruktioner

    1. Skala apelsinerna med kniv så att allt det vita kommer bort. Skiva dem och lägg i en skål.
    2. Låt vatten, socker och snittad vaniljstång koka ca 10 minuter i en kastrull. Sila den varma marinaden över apelsinskivorna. Låt stå ca 1 timme.
    3. Blanda Kesella och apelsinskal och servera det till apelsinerna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben