Vaniljpaj med Alterhedens rönnbärsgelé

Serverar: 4-5 portioner

Prova gärna den här ovanliga pajen.

Ingredienser

  • 250 g smör
  • 5,5 dl vetemjöl
  • 2,25 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Fyllning
  • 1 burk Alterhedens rönnbärsgelé à 290 g alt. färska bär
  • Ca 4 dl kall vaniljkräm
  • Instruktioner

    Ugn 175 ºC. Blanda snabbt ihop degen. Tag av 1/3 av degen till locket. Tryck ut återstående deg i en pajform. Fyll formen med rönnbärsgele och vaniljkräm. Kavla ut ett lock till pajformen ev. mellan plastfilm. Lägg locket på pajen. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 ºC, ca. 20-30 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben