Vaniljpannacotta med blåbärssås

Serverar: 6 portioner

Tid: 20 minuter

En mager pannacotta gjord på mjölk och naturell yoghurt, serveras med en söt och god blåbärssås.

Ingredienser

  • Vaniljpannacotta
  • 6 dl mellanmjölk
  • 1 vaniljstång/ eller 1 tsk vaniljsocker
  • 1 ½ dl (125 g) strösocker
  • 4 gelatinblad
  • 2 dl naturell yoghurt
  • Blåbärssås
  • 250 g blåbär, sköljda
  • 3 msk strösocker eller honung
  • 2-3 msk pressad citronsaft
  • Instruktioner

    1. Blötlägg gelatinbladen så de blir mjuka. Häll under tiden mjölken i en kastrull och skrapa ner fröna ur vaniljstången (eller 1 tsk vaniljsocker) i mjölken och lägg i stången. Tillsätt socker och värm under omrörning. Låt sedan mjölken sjuda upp.
    2. Ta bort kastrullen från spisen så fort mjölken börjar bubbla lyft upp gelatinbladen och lägg dem sedan i den varma mjölken. Rör tills gelatinbladen har smält. Låt sedan mjölkblandingen svalna innan den passeras genom en sil ner i en skål.
    3. När mjölken har blivit kall ska yoghurten röras ned i mjölken. Häll blandningen i 6 formar. Täck med plastfolie och ställ i kylskåp till pannacottan har stelnat.
    4. Gör sedan såsen. Lägg blåbär, socker och pressad citronsaft i en kastrull. Låt sjuda upp och sjud sedan i 3 minuter tills bären blir mjuka men inte helt mosiga. Läögg i en skål och låt svalna,
    5. Stjälp upp pannacottan på serveringsfat och ringla såsen runt om. Skulle såsen blir för tjock kan man späda med lite vatten.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben