Vaniljsandwich med björnbär

Serverar: 6 portioner

Gör din egen sandwich. Knapriga smördegsflarn som har vaniljparfait emellan och en topping av färska och saftiga björnbär.

Ingredienser

  • 3 äggulor
  • 1 1/4 dl florsocker
  • 1 ½ msk vaniljsocker
  • 1 msk vatten
  • 2 ½ dl vispgrädde
  • Smördegsflarn
  • 2 ark smördegsplattor
  • 1 ½ msk smör
  • 2 msk råsocker
  • 1 tsk kanel
  • Garnerning
  • 3 dl björnbär
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Lägg äggulor, florsocker, vaniljsocker och vatten i en bunke. Vispa till en luftig och pösig smet med elvisp. Vispa grädden lätt, vänd ner den med en slickepott i äggsmeten. Klä en brödform 1 ½ liter med plastfolie. Häll i parfait och spänn plasten så att den fyller halva formen (den är för lång). Frys in.
    2. Smördegsflarn: Kavla ut smördegen på ett mjölat bakbord 2 mm tunt. Skär 12 rektanglar som är lika stora som en skiva parfait. Det går åt 2 till varje portion. Lägg dem på ett bakplåtspapper. Smält smöret och pensla på smördegen. Strö över socker och kanel.
    3. Lägg ytterligare ett bakplåtspapper på flarnen och en plåt som tyngd. Grädda i 200 grader ca 15 minuter eller tills flarnet fått en gyllenbrun färg. Låt dem svalna på galler.
    4. Skär 2 cm tjocka skivor av parfaiten och lägg på hälften av flarnen. Täck med flarn. Kantskär med en vass kniv till raka kanter. Garnera med björnbär och pudra florsocker över bären vid servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben