Vårgårda marängtårta

Serverar: 10 portioner

Tid: 2 timmar 30 minuter

God marängtårta med Vårgårdaris, smörkräm och frukt eller bär.

Ingredienser

  • 4 st äggvitor
  • 2 ½ dl socker
  • 4 dl Vårgårdaris
  • Fyllning 1
  • 4 st äggulor
  • 1 dl socker
  • 1 dl vispgrädde
  • 125 g smör
  • 2 ½ tsk maizena
  • Fyllning 2
  • 3 dl vispgrädde
  • 2-3 bananer eller valfri frukt eller bär
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 150 grader Äggvitor och socker vispas mycket hårt. Blanda ner riset i smeten och bred ut på bakplåtspapper i en långpanna. Sätt in i ugnen och sänk temperaturen till 100 grader. Låt stå tills den är torr, ca 2 timmar.
    2. Allt utom smöret i fyllning 1 sjuds till en tjock kräm. Ta av från spisen när den första bubblan syns. Vispa i smöret och ställ ner grytan i kallt vatten.
    3. Vispa grädden och skiva bananerna. Dela tårtan på mitten. Bred fyllning 1 på botten och lägg på den andra halvan. Bred på fyllning 2 och lägg på frukt eller bär.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 40 min
    16
    1

    Kommentarer (1)

    Marikast71 2 juni 2013

    Bakade denna till dagens kalas med bananer och färska hallon, och det blev verkligen kalas! Uppskattad av alla i synnerhet de yngre. Tummen upp från mig. :-)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben