Variant på Grekisk stifado

Serverar: 3-4 portioner

Denna variant med rosmarin åt jag på en lokal restaurang i Aten och den var riktigt god.

Ingredienser

  • 1-1 ½ kg högrev eller biff
  • 7 hela små lökar
  • 1 dl fin olivolja
  • 2 dl passerade tomater
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 krm kanel
  • 2 lagerblad
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 stänger färsk rosmarin eller ca 2 - 3 msk torkad
  • Salt
  • Peppar
  • 3 dl rött vin
  • 4 dl vatten
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i rätt stora bitar ca 5X5 cm, häll upp olja i en gryta och stek köttet så det får fin färg. Ta ur köttet och bryn smålökarna hela tills de får färg. Ha sedan ner köttet igen tillsammans med finhackad vitlök och vin och alla övriga ingredienser. Spä på med vatten så allt nästan täcks, men inte mer, och låt puttra i 1 1/2 - 2 timmar.
    2. Obs! Det skall vara mycket olivolja då blir det jättegott och glöm inte att det är nyttigt med olivolja. Om man vill ha lökarna lite fastare lägg i dom efter 30 minuter. Gott med potatis till.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Triixiie 8 april 2008

    min mamma är riktigt duktig på att göra stifado,men vi har inte potatis i. men om man lägger i linser blir det lite matigare o d e jätte gott.

    monicadanell 23 november 2008

    Hej nu har jag ätit din Grekiska Stifado mycket gott kommer att göra flera gånger kram monica

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben