Varm förrätt med räkor

Serverar: 4 portioner

Denna rätt kan göras i portionsformar eller i en eldfast form. I det sistnämna fallet kallade man förr ofta sådana rätter för "räklåda".

Ingredienser

  • 6 hårdkokta ägg
  • 3 msk smör
  • 1 knippe dill
  • 1 knippe persilja
  • 1 msk Colemans senapspulver (OBS, obligatoriskt)
  • 300 g räkor
  • 1 ½ dl tjock grädde
  • Salt
  • Nymald vitpeppar
  • Riven Västerbottensost
  • skorpmjöl
  • Instruktioner

    Smält smöret i en kastrull. Tillsätt de hårdkokta, skivade äggen, den finklippta dillen och persiljan. Blanda ned senapspulvret. Tag bort kastrullen från värmen och rör der de hela, skalade räkorna. Smaka av ytterst försiktigt med salt, sedan med vitpeppar. Blanda ner den ovispade grädden. Slå blandningen i 4 portionsformar. Strö över riven ost och siktat OSÖTAT skorpmjöl. Gratinera i 250 grader i ugn, ett steg upp i ugnen, ca 12 minuter eller tills det hela är genomvarmt och osten har fått färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    tlagerberg 12 augusti 2011

    Jag har en grupp på Facebook som heter Gastronomitipset. Dit är alla Matklubbens medlemmar välkomna.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben