Varm kycklingsallad till pasta med saffranssås

Serverar: 6 portioner

En otroligt god kycklingsallad med den perfekta smaken! Passar både till vardags och till en helglunch. Saffranssåsen är verkligen pricken över i:et i den här salladen!

Ingredienser

  • 1 pkt bacon (140g)
  • 4 kycklingfiléer
  • ½ msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 ask körsbärstomater (250g)
  • 2 påsar babyspenat (à 80g)
  • Saffranssås
  • 1 rödlök
  • 1 tsk olivolja
  • 1 pkt saffran (½ g)
  • 4 msk konc. kycklingfond
  • 2 dl vatten
  • 2 dl mellangrädde
  • 1 msk färsk hackad timjan
  • 1 ½ msk maizena majsstärkelse
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • Servering
  • 6 portioner fullkornspasta
  • Instruktioner

    1. Sås: Skala och finhacka löken. Stek löken i olivolja ca 2 min. Tillsätt finstött saffran, kycklingfond och vatten. Låt koka utan lock tills hälften återstår. Sila såsen och tillsätt grädde och timjan. Red av med majsstärkelse utrört i lite vatten. Låt koka upp. Smaka av med peppar.
    2. Kyckling: Skär bacon i mindre bitar och stek det knaprigt i stekpannan. Ta upp det och låt rinna av på hushållspapper och gör ren pannan. Skär kycklingen i ca 2 cm stora bitar. Stek dem i olivolja runt om 3-5 min. Strö på salt och peppar. Skala och skiva vitlöken. Halvera tomaterna och rör försiktigt ner dem tillsammans med vitlöken i kycklingen. Stek alltsammans i ca 2 min. Vänd ner bacon och spenaten strax innan servering.
    3. Servera till nykokt pasta tillsammans med såsen.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    vardagsmat11 29 augusti 2012

    En överraskande smakkombination som fungerar alldeles utmärkt ihop. Kan varmt rekommenderas vidare. Dessutom var den lätt- och snabblagad :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben