Varm sallad med vitost och brysselkål

Serverar: 4 portioner

Matvete passar utmärkt att blanda ner i sallad, som i den här ljumma, juliga varianten med smak av apelsin.

Ingredienser

  • 3 dl matvete
  • 250 g brysselkål
  • 2 msk smör
  • ½ dl saltrostad mandel
  • ½ tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • Rivet sal och saft av ½ apelsin
  • 150 g Apetina classic, tärnad i olja
  • 1 dl torkade tranbär
  • Instruktioner

    1. Koka matvetet enligt anvisning på förpackningen.
    2. Dela brysselkålen i halvor. Bryn kålen i smör i en stekpanna ca 3 minuter. Hacka mandeln grovt och rör ner i matvetet. Salta, peppra och häll över apelsinsaft. Lyft upp osten ur oljan och toppa salladen med ost, tranbär och rivet apelsinskal.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben