Varma äpplen med kanel- och kexfyllning

Serverar: 4 portioner

God efterrätt

Ingredienser

  • 8 äpplen, gärna svenska
  • 150 g rumstempererat smör
  • 3 msk socker
  • 1 msk mald kanel
  • 8 digestivekex
  • 1 dl hasselnötter
  • 8 kanelstänger
  • ljus sirap
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 180 grader. Kärna ur äpplena och sätt dem tätt i en ugnsfast form. Smula kexen och hacka hasselnötterna. Blanda med smöret, sockret och kanelen. Tryck ner blandningen i hålen i äpplena. Tryck ner en kanelstång i varje äpple. Ringla lite sirap över. Sätt in i ugnen i ca 20-30 minuter.
    2. Servera med vaniljsås eller glass.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben