Varma havskräftor med szechuanpepparsmör och wok

Serverar: 4 portioner

Här kommer ett enkelt och gott recept på kräftor.

Ingredienser

  • 10 st kokta kräftor
  • 4 msk smör
  • 3 pressade vitlöksklyftor
  • 2 tsk stött szechuanpeppar
  • 1 msk flingsalt
  • 4 lime, i klyftor
  • Wok
  • 1 msk jordnötsolja
  • 2 dl mungbönsgroddar
  • 2 pak choy, delade blad
  • 1 finhackad chili
  • 2 dl cashewnötter
  • 3 krm salt
  • Instruktioner

    1. Värm kräftorna på grillen i någon minut, de skall bara bli varma. Värm ej för länge. Blanda smöret med vitlök, szechuanpeppar och salt.
    2. Wok: Hetta upp jordnötsoljan i en wok. Woka munggroddar, pak soy, chili och cashewnötter i några minuter tills allt är genomvarmt och servera till kräftorna med smöret.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4-8
    17

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben